بررسی اصل بودن محصول آرایشی و بهداشتی
شاید برای شما پیش آمده باشد که قصد خرید یک محصول آرایشی بهداشتی را داشتید ولی به دلایل متعدد نتوانستید از اصل بودن این محصول اطمینان حاصل نمایید.
در این مقاله قصد داریم روش هایی را به شما معرفی کنیم که توسط آن بتوانید اصل بودن یک محصول آرایشی بهداشتی را تشخیص دهید.
ما در این مقاله سعی می کنیم از طریق ساده ترین راه های ممکن به شما آموزش تشخیص جنس اصل از فیک را بدهیم.
در ابتدا شما باید بدانید محصول مورد نظر ساخت ایران می باشد و یا خارجی است چراکه برای بررسی این دو، دو روش متفاوت وجود دارد.
تشخیص محصولات آرایشی بهداشتی خارجی اصل از تقلبی:
برای تشخیص اصل بودن محصولات خارجی چند روش وجود دارد که به ترتیب آنها را برای شما ذکر می کنیم:
1-لیبل وزارت بهداشت :
معمولاً محصولات آرایشی و بهداشتی اصل همگی دارای لیبل وزارت بهداشت می باشند البته این به آن معنا نیست که محصولی که لیبل نداشته باشد حتماً تقلبی است ولی به این معنا است است که محصولی که دارای لیبل وزارت بهداشت است حتماً اصل می باشد البته قبل از آن شما باید صحت خود لیبل را بررسی نمایید .
یکی از سادهترین راههای بررسی صحت درست بودن لیبل وزارت بهداشت کدgtin روی لیبل می باشد که این کد حتماً باید با بارکد محصول یکی باشد مانند محصول زیر که در تصویر میبینید .
۲- فروشگاه معتبر :
معمولاً فروشگاه های معتبر با توجه به شناخت و تجربه بیشتری که در مورد محصولات دارند در انتخاب و خرید محصولات دقت بیشتری می کنند این فروشگاهها به دلیل همکاری با تامین کنندگان کالای معتبر احتمال اینکه حتی به طور غیر عمد محصول تقلبی در فروشگاه خود وارد کنند بسیار کم است.
۳- نوع کالا بر اساس برند بودن:
چیزی که امروز بیشتر با آن مواجه هستیم کالاهای تقلبی از برندهای مطرح دنیا می باشند مثلاً برندهایی مانند ژیلت لورال شوارتسکوف و برندهایی از این قبیل احتمال اینکه هنگام خرید کالای تقلبی خریداری کنید به نسبت برندهایی که ممکن است خارجی باشند ولی به اندازه این چند برندی که ذکر شد معروف نباشند بیشتر است .
مثلاً ما در سایت خودمان یک محصول به نام فرامسی موجود داریم مشتری ها سوال می پرسند که آیا این محصول اصل می باشد جواب ما به آنها علاوه بر لیبل مورد تایید وزارت بهداشت که دارای اصالت می باشد این است است که این محصول درست است که یکی از از بزرگترین شرکت های تولید محصولات موی در جهان است ولی به دلیل اینکه مشتری های آن یکسری مشتریهای خاص هستند و بعضاً قیمت آنها بالا است و جز نیاز مصرف روزانه مردم عادی نمی باشد فیک این کالا هنوز تولید نشده است و یا اینکه حداقل ما در ایران تقلبی این محصول را مشاهده نکردیم.
منظور از نیاز مصرف روزانه این است که شامپو های این برند برای درمان حرفه ای موهای آسیب دیده و یا رنگ شده و غیره مورد استفاده قرار میگیرند و باقی محصولات آن نیز به همین شکل است .
پس برای یک کارخانه تولید کالای فیک صرفه اقتصادی نمی کند که اقدام به تولید طراحی و توزیع این محصول به صورت فیک در بازار نماید چون تعداد مشتریان آن محدود هستند و اگر یک کارخانه تولید کالای فیک قصد تولید محصولی را داشته باشد بیشتر تمرکز خود را روی برندهایی می گذرد که در در سراسر جهان به صورت روزانه در حال مصرف میباشند، همانطور که در بالا مثال زده شد مانند برندهای لورال، شوارزکوف، نیوآ و غیره
مورد دیگری که وجود دارد گاهی اوقات یک مشتری در مورد محصولی که اصلاً برند نیست از فروشنده میپرسد که آیا این محصول اصل است منظور از برند نبودن این است که این محصول هنوز در سراسر جهان شناخته شده نمیباشد و تبدیل به یک برند نشده است.
پس قطعاً وقتی محصول این چنین است شما تنها با تست کردن و یا حداقل تایید فروشنده می توانید به کیفیت آن پی ببرید ولی این سوال که این محصول اصل است یا فیک کلا از ابتدا اشتباه است .
چراکه جنس فیک فقط برای محصولات برند کاربرد دارد
تشخیص محصولات آرایشی بهداشتی ایرانی اصل از تقلبی:
گاهی اوقات پیش می آید که مشتری ها موقع خرید کالای ایرانی سوال می پرسند که آیا این محصول اصل می باشد، باز هم این اتفاق برای خود ما در فروشگاه ویتالوکس افتاده است که از ما پرسیدند مثلاً فلان محصول سریتا اصل(البته در اینجا تا پایان مقاله سریتا فقط یک مثال است) می باشد یا مثلاً این ژل های ایموشن اصل هستند.
جواب این دوستان را با یک مثال ساده پاسخ میدهیم شما فکر کنید یک شرکت و یا کارخانه در ایران قصد تولید شامپوی تقلبی سریتا (سریتا یک مثال است)را داشته باشد یا هر محصولی از این برند آیا به نظر شما صرفه اقتصادی می کند که کار تولید ،طراحی، فروش و حتی بعضاً بازاریابی این محصول را انجام دهد؟!
چرا که هر یک از این مراحل خود دارای هزینه های بالایی می باشد تا یک برند فیک تولید کند به جز موارد بالا مواردی مانند تحت تعقیب قرار گرفتن توسط شرکت اصلی از طریق قانون نیز وجود دارد که ریسک این کار را بسیار بالا می برد.
یک نفر که کلی هزینه کرده و یک کارخانه تولید محصولات آرایشی بهداشتی دارد هرگز هم چنین ریسکی را نخواهد پذیرفت که کالای فیک ایرانی تولید کند .
حالا شاید مشتری بگوید خوب ممکن است از خارج وارد شود باز هم پاسخ به این دوستان این است که اگر یک نفر که قصد وارد کردن کالای قاچاق یا کالای فیک را داشته باشد خوب پول هزینه و انرژی خود را صرف برندهای بزرگ می کند که نیاز به بازاریابی برای فروش نداشته باشند و در هر لحظه و هر جا که تمایل داشتند می توانند این محصول را در بازار بفروشند .
نه یک کالای ایرانی که خود در حال حاضر در رقابت با دیگر کالاهای ایرانی می باشد نیاز به هزینه زیاد برای بازاریابی دارد.
مثلاً شما فکر می کنید از هر شامپویی سریتا در ایران چند عدد روزانه مصرف می شود حالا این را میتوانید مقایسه کنید با مثلاً اسپری رکسونا که به تعداد بسیار زیاد از هر رایحه در ایران و جهان مصرف می شود.
حالا بر فرض مثال هم که یک محصول در ایران مصرف بالایی داشته باشد آیا به صرف آن کارخانه در خارج کشور مثلاً کشور چین می باشد که برای کل دنیا جنس تولید میکند بیاید خط تولید خود را برای فقط مصرف ایران مثلاً تعداد محدودی شامپوی ایرانی کار بگیرد.
چرا گاهی اوقات ما یک محصول ایرانی را خریداری میکنیم و ممکن است با سری پیش از لحاظ کیفیت متفاوت باشد:
سوال دیگری که ممکن است پیش بیاید این است که خوب چرا گاهی اوقات ما یک محصول را خریداری میکنیم و ممکن است با سری پیش از لحاظ کیفیت متفاوت باشد.
مثلاً همین چند وقت پیش در یک داروخانه مشاهده نمودم(تجربه شخصی نویسنده مقاله) یک مشتری یک ضدآفتاب را خریداری نموده بود و دوباره به داروخانه برگشته بود و می گفت این محصول تقلبی است و داروخانه که از دوستان بنده بود قسم میخورد که من این محصول را از شرکت گرفتم .
ولی هر چی به مشتری میگفت مشتری مدعی بود که این ضد آفتاب با ضد آفتاب قبلی از همین برند و همین رنگ (فکر کنم رنگ بژ طبیعی بود) کلی تفاوت دارد.
پس دلیل چیست :
دلیل اصلی آن احتمالاً میتواند شرایط حال حاضر مملکت باشد به دلیل تحریم و کم بودن مواد اولیه که همه وارداتی هستند گاهی شرکتها مجبور به تغییر فرمولاسیون خود و یا تغییر شرکت تامین کننده مواد اولیه میشوند و گاهی نیز ممکن است به دلیل یک اشتباه کوچک به دلیل نوپا بودن شرکت های آرایشی و بهداشتی ایرانی کیفیت محصول کمی با گذشته تفاوت داشته باشد.
البته این موضوع بسیار کم اتفاق میافتد و گاهی نیز تغییر در بسته بندی محصول ممکن است این سوء تفاهم را برای مشتری ایجاد کند که این محصول با محصولی که قبلا خریداری کرده تفاوت داشته باشد و یا فیک باشد .
تجربه شخصی شما چیست؟
در انتها خوشحال می شویم اگر شما هم تجربه خاصی و یا سوالی در این زمینه دارید در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید.
خیلی ممنونم از توضیحات کامل و جامع تون
سایت تون خیلی عالیه
سلام
ایو روشه تقلبی داره؟
چون اونم برند خاصی هست.
قیمت کرم دور چشم الان هم ۳۵۰ تومن داره و هم یک میلیون و ششصد
بله ایوروشه میتونه تقلبی داشته باشد
من یبار از شرکت دکتر ژیلا برای چندمین بار ضد افتاب رنگی خریدم. از داروخانه هم خریدم باورتون نمیشه داخل کرم خورده شیشه ریز و درشت بود.
متاسفانه کارمند بودم و امکان پیگیری نداشتم ولی هرگز یادم نمیره
نه محصولات نلی ساخت کشور اسپانیا هستن و قیمتشون هم نسبتن بالاست ، مثلا یکی از محصولات (ماسک مو) تو یک سایت ۶۸۰ تومن هست و همون محصول تو سایت دیگه ۳۸۰ تومن هست ، میخوام بدونم محصول سایت دوم فیکه ؟
این اختلاف قیمت طبیعیه ؟
سلام واقعا نمیشه قضاوت کرد شاید اون محصول ارزون تاریخ کمتری داره ولی فیک نباشه
ایا محصولات موی مارک نلی ،تقلبی و فیک دارند ؟
سلام اگر ساخت ایران باشند احتمالا خیر
سلام من شامپو سریتا خریدم ۲۸ هزار تومن میخواستم ببینم تقلبی هستش چونکه چند وقت پیش گرون تر از این اینا خریده بودم
سلام شامپو سریتا تقلبی نداره احتمالا تاریخش نزدیک بوده
سلام من قطره تقویت ابرو سریتا خریدم و هیچ بویی نداره با اینکه یکی از ترکیباتش رزماریه، و اینکه قیمتی که من خریدم نصف قیمت داروخانه بود علتش رو میشه بگین ممنونم
سلام قیمت داروخانه ها به روز است و اگر فروشگاهی این کالا رو سال گذشته خریده باشه از شرکت توزیع کننده اصلا بعید نیست بتونه نصف قیمت الان یا حتی کمتر بده
در ضمن تا الان شرکت تولید کننده در مورد اینکه از این کالا تقلبی توی بازار هست اعلامیه ای نداده
سلام ممنون بابت اصلاعات خوبتون ببخشید من سرم تقویت ابرو سریتا روخریدم واقعا نمیشه فهمید اصل یاتقلبی میشه بفرمایید چطور بفهمم
سلام همون جور که در توضیح بالا گفتیم خدمتتون خیلی بعیده این کالا فیک داشته باشه
با سلام. من یک کرم کترل از داروخانه خریدم و جعبه ی کرم کااااااملا مشابه کرم اصلی هست. ایا روی تیوب کرم دیدم خیلی ریز نوشته ساخت ایران. من کاملا گیج شدم که چطور روی جعبه نوشته بایورگال و ساخت فرانسه. اما روی تیوب تمااااام نوشته هاش عین نمونه اصلی هست اما خیلی ریز نوشته ساخت ایران. خواهش میکنم بهم راهنمایی کنید که ایا این یک کرم ایرانی هست و با دروغ و فریب گذاشتنش توی جعبه ی خارجی??? یا اصلا این تقلبی هست??? این کرم همیشه فقط روی جعبه ش مینوشت که نمایندگیش در ایران شرکت پوبر هست و ساخت فرانسه هست. اما الان روی تیوبش زده ساخت ایران. ایا این تقلبیه???
با سلام در حال حاضر بیشتر محصولات بهداشتی، به صورت بالک از خارج وارد می شوند و در ایران بسته بندی می شوند بعید است کرم شما تقلبی باشد فقط همونجور که گفتم خدمتتون به علت بسته بندی در ایران باید ساخت ایران خورده بشه روش در حال حاضر که این کامنت شما رو داریم جواب میدیم هیچ محصول بهداشتی خارجی مجوز واردات نمی گیره اگر چیزی وارد می شود یا به صورت بالک و تولید در ایران و یا قاچاق و بدون مجوز که توی داروخانه امکان فروش آن وجود ندارد